Bükkaljai kőkulTÚRA 2020

Bükkaljai kőkulTÚRA 2020

2020-ban is folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozatunk, melynek során 10 alkalommal, a Bükkalja más-más településeinek környékére kalauzoljuk a résztvevőket, ahol bemutatjuk a kőkultúra emlékeit és látnivalóit, illetve a környék természeti kincseit.

Útjaink során megismerjük a rejtélyes kaptárköveket, a hatalmas kőhodályokat, a különleges barlanglakásokat, de láthatunk majd kőbújókat, patakokon és árkokon átívelő kőhidacskákat, kőfalú házakat, kőkerítéseket, kőpadokat, művészien faragott sírköveket, út menti feszületeket és szobrokat, különleges szurdokokat, mely élményeket a Bükkalja tufába vájt ódon borospincéinek mélyén koronázzuk meg.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket minden korosztályból, a túrasorozat ugyanis nem a teljesítményről szól, hanem a Bükkalja kulturális és természeti látnivalóinak megismeréséről. A kb. 15 km hosszúságú távokat 6-7 óra alatt tesszük meg. Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy közben bőven akad látnivaló, melyeket részletesen be is mutatunk.

A túrasorozat útvonalai és állomásai sok újdonságot tartogatnak a korábbi résztvevőknek is, ugyanis igyekeztünk változtatni és színesíteni az előző évek programjain, így több településen is gasztronómiai rendezvényekhez kapcsoltuk a túrákat vagy helyi termékek és borok kóstolójával kedveskednek vendéglátóink.

A Bükkaljai kőkulTÚRA 2020. évi időpontjai és helyszínei (2-3 héttel az időpontok előtt jelentkezünk a részletes túrakiírásokkal):

február 9. vasárnap – Novaj és Ostoros kőemlékei
április 25. szombat – Kaptárkő-túra Cserépváralja környékén (BNPI programja)
május 9. szombat – Cserépfalu és környéke
június 6. szombat – Cserépfalu, Cserépváralja és Bogács
szeptember 19. szombat – Bükkzsérc és környéke
október 3. szombat – Kács és Cserépfalu kőemlékei
október 4. vasárnap – Noszvaj és Szomolya kőemlékei
október 31. szombat – Kaptárkő-túra Egerben (BNPI-vel közös programunk)
november 14. szombat – Egerszalók és Demjén kőemlékei
december 13. vasárnap – Sirok, Egerbakta kaptárkövei és Bátor környéke

Bővebb információ: info@kaptarko.hu
(A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!)
Comments are closed.