Bükkaljai kőkulTÚRA 2019

Bükkaljai kőkulTÚRA 2019

2019 februárjától folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozatunk, melynek során 11 alkalommal, a Bükkalja más-más településeinek környékére kalauzoljuk a résztvevőket, ahol bemutatjuk a kőkultúra emlékeit és látnivalóit.

Útjaink során megismerjük a rejtélyes kaptárköveket, a hatalmas kőhodályokat, a különleges barlanglakásokat, de láthatunk majd kőbújókat, patakokon és árkokon átívelő kőhidacskákat, kőfalú házakat, kőkerítéseket, kőpadokat, művészien faragott sírköveket, út menti feszületeket és szobrokat, különleges szurdokokat, mely élményeket a Bükkalja tufába vájt ódon borospincéinek mélyén koronázzuk meg.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket minden korosztályból, a túrasorozat ugyanis nem a teljesítményről szól, hanem a Bükkalja kulturális és természeti látnivalóinak megismeréséről. A kb. 10-15 km hosszúságú távokat 6-7 óra alatt tesszük meg. Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy közben bőven akad látnivaló, melyeket részletesen be is mutatunk.

A túrasorozat útvonalai és állomásai sok újdonságot tartogatnak a korábbi résztvevőknek is, ugyanis igyekeztünk változtatni és színesíteni az előző évek programjain, így több településen is gasztronómiai rendezvényekhez kapcsoltuk a túrákat vagy helyi termékek és borok kóstolójával kedveskednek vendéglátóink.

A Bükkaljai kőkulTÚRA 2019 évi időpontjai és helyszínei (2-3 héttel az időpontok előtt jelentkezünk a részletes túrakiírásokkal):

február 16. szombat: Szomolya és Novaj
március 16. szombat: Kács és Tibolddaróc
március 30. szombat: Eger kőemlékei (az egri Hungarikum Piknik keretében)
április 6. szombat: Egerbakta és Sirok
április 27. szombat: Kaptárkő-túra Cserépváralja környékén (BNPI programja)
május 25. szombat: Andornaktálya és a Százrejtekű
június 8. szombat: Demjén és Egerszalók
szeptember 14. szombat : Noszvaj és a Galassy család forrásai
október 5. szombat: Eger és Ostoros
október 6. vasárnap: Bükkzsérc és Bogács
november 2. szombat: Kaptárkő-túra Egerben (BNPI-vel közös programunk)
november 30. szombat: Cserépfalu és Cserépváralja
(A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!)

Bővebb információ: info@kaptarko.hu

Comments are closed.